Ammonium sulfaat

Ammonium sulfaat

CAS No.:7783-20-2

Moleculaire formule: (NH4)2ZO4 moleculair gewicht:132.14

Structurele Formule:

Eigendommen:

Ammoniumsulfaat heeft PH-waarde is 5.5 in 0,1 M oplossing. Dichtheid 1.769 g / cm3 (20° C). Ammoniumsulfaat is hygroscopisch; Oplosbaar in water; onoplosbaar in aceton, alcohol en ether. De belangrijkste actieve ingrediënten zijn 21% stikstof en 24% zwavel, dus het kan worden omschreven als NPK 21-0-0 24S. Over het algemeen, het is een bijproduct van chemicaliën (cyanuurzuur, geit, acrylonitril, natriumcyanide, mononatriumglutamaat-MSG, methylmethacrylaat-MMA, enzovoort.) of staalfabriek. Staalkwaliteit (noem ook Coke-ovens Grade) is fijn wit poeder. Na verwerking kan het wit korrelig of vlokvormig zijn. Caprolactam Grade is kleurloos (achromatisch) kristallijne of geelachtige kristallen.

Specificatie:

ItemStandaardStaalkwaliteitVerdichtKorrels RANULAIR
Verschijning:wit korreligWit en / of gebroken wit en / of geel en / of lichtgeel en / of grijsWit en / of gebroken witSteenrood Sommige vulstoffen onoplosbaar in water
Grootte:2-5mm/1.00-4.75mm:90%1.00–4.75mm:90%
Stikstof:20.5% me 20.5% me20.5% me17.0% me
Vochtigheid:1.5% max1.0% max2.0% max2.0% max
Gratis zuur:0.20% max0.20% max0.20% max0.20% max

Gebruik:

Agrarisch

Ammoniumsulfaat is een van de meest gebruikt en meest typische anorganische stikstofmeststof. Ammoniumsulfaat is de beste snelle afgifte, snelwerkende meststof, die direct kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid van bodem en gewassen. Het kan ook worden gebruikt als soorten zaad meststoffen, basismeststof en aanvullende meststoffen. Het is bijzonder geschikt voor de grond die gebrek aan zwavel, chloorarme tolerantie gewassen, zwavel-fiele gewassen.

Ammoniumsulfaat is erg populair in Japan, Zuid-Oost Azië, evenals het noordoosten van China, waar planten premium rijst. Het is geschikt voor de rijstzaailing, de groei van de thee, gras, groenten, en fruitbomen, krachtdadig snelle bevorderen van de groei van het graan, groenten, fruit, gras en andere planten. Het heeft meer rendement dan ureum, Ammoniumbicarbonaat, ammoniumchloride, ammoniumnitraat enz. Groot granulair ammoniumsulfaat kan ook dienen als grondstof voor samengestelde meststof. Als toevoegingsmiddelen, het levert de voedingsstoffen van niet-proteïne stikstof aan herkauwers. Ammoniumsulfaat wordt in sommige gebieden ook gebruikt voor de viskweek.

Aandacht:

1 Probeer Ammoniumsulfaat niet te gebruiken in rijstvelden.

2 Ammoniumsulfaat zijn zure meststoffen. Het kan de zuurgraad van de grond verhogen, Let daarom op het gebruik in zure gronden met alkalische mest, zoals plantas, fosfaatsteenpoeder of calciummagnesiumfosfaat enzovoort. Gebruik in neutrale en alkalische grond om calciumionen in combinatie met sulfaationen tot onoplosbaar calciumsulfaat te voorkomen (gips), veroorzaakt door verharde grond, en moet worden toegepast met organische mest.

industrieel

In de chemische industrie, Ammoniumsulfaat als grondstof voor waterstofperoxide, ammoniumaluin en ammoniumchloride; en het kleine ingrediënt van ammoniumpersulfaat, lysine.

In de lasindustrie, Ammoniumsulfaat als lasmiddel.

In de textielindustrie, Ammoniumsulfaat als vlamvertrager.

In de galvanotechniek, Ammoniumsulfaat als additief voor een plateringsbad.

In de verfindustrie, Ammoniumsulfaat als verfhulpmiddelen van zure kleurstoffen.

In de leerindustrie, Ammoniumsulfaat als scheidingsmiddel.

In de voedingsindustrie, Ammoniumsulfaat als deegverbeteraar (fermentatiemedium), en een katalysator van sausvoer.

In de farmaceutische industrie, Ammoniumsulfaat als uitzoutmiddel kan eiwitten zuiveren door neerslaan

In de pesticidenindustrie, Ammoniumsulfaat als hulpstof. Voeg in water oplosbare insecticiden toe, herbiciden, en fungiciden, zoals 2,4-D aminezout, glyfosaat, en glufosinaatherbiciden.

Inpakken:

20kg, 25kg, 50Kg PP geweven tas met PE binnentas of composiet plastic geweven tas.1MT (1000kg) of 1.1MT (1100kg) jumbo tas. Krimpfolie met pallet is beschikbaar.

Droog en op zijn plaats gehouden, vermijd vocht, water, regen en vuur, normaal transport.

In de transport- en buitenopslag, Ammoniumsulfaat moet uit de buurt van vocht worden gehouden, bezonning, regen & hoge temperatuur. Moet opslag in vlakheid grond in een ventilerende lage temperatuur droog magazijn. Om bederf te voorkomen, verbied opslag in de buurt van alkalische stoffen strikt, zoals kalk, cement en plantas. De stapelhoogte moet kleiner zijn dan 7 meter.

Sleutelwoorden: Ammonium sulfaat;Ammoniumsulfaat Granular

Deel dit bericht